خرید و فروش ملک از طریق  وکالتنامه در سال های اخیر مشکلات و معضلات بسیاری را پدید آورده است.  افراد معمولاً به دلایل بسیاری مانند سفر، بیماری و . به شخصی که اعتماد  دارند یا وکیل، وکالت فروش ملک خود را واگذار می‌کنند.

وکالتنامه ملک

  

امروزه به دلیل مشغله‌ های کاری بحث  وکالتنامه بلاعزل یا سند وکالتی در بین افراد خیلی بیشتر از قبل مطرح  می‎شود. خرید و فروش ملک از طریق وکالتنامه در سال های اخیر مشکلات و  معضلات بسیاری را پدید آورده است. افراد معمولاً به دلایل بسیاری مانند  سفر، بیماری و … به شخصی که اعتماد دارند یا وکیل، وکالت فروش ملک خود را  واگذار می‌کنند. این کار به خودی خود عمل صحیحی است، اما باید تمام موارد  قانونی و اصولی در مورد آن اجرا شود. در غیر این صورت  مشکلات فراوانی از  نظر حقوقی به همراه خواهد داشت. در مجله دلتا با معایب و مزایای خرید و فروش ملک از طریق وکالتنامه بیشتر آشنا می‎شویم و  همچنین اصول و قوانین حاکم بر معاملات وکالتی را مورد بررسی قرار می‎دهیم.  با ما همراه باشید.

موارد مهم در مورد معاملات ملکی به صورت وکالتی

  • وکالت فروش ملک
  • نکاتی که موکل باید بداند
  • نکاتی که خریدار باید بداند
  • خطرات معاملات وکالتی

وکالتنامه فروش ملک

وکالت، به عقدی گفته می‌شود که به ‌موجب  آن‌ یکی از افراد، طرف دیگر را برای انجام امری وکیل خود می‌کند. وکالتنامه  باید توسط دفاتر اسناد رسمی معتبر یا سفارت ‌خانه ‌ها ثبت و ور به مهر  برجسته باشد. وکالتنامه‌ ای که توسط خود شخص نوشته ‌شده فاقد اعتبار است.

وکالت بلاعزل جزو وکالت‌ های غیر قابل  ‌فسخ است و فقط با فوت یا جنون طرف های قرارداد باطل می‌شود. باید توجه  داشت که پس از اخذ وکالت فروش ملک، در نزدیکترین زمان اقدام به انتقال قطعی  و رسمی در دفاتر اسناد رسمی ‌شود. زیرا اگر مالک، وکالت بلاعزل به نام  خریدار تنظیم کند، مالکیت ملک به وی منتقل نمی‌شود. به طور مثال اگر قبل از  انتقال سند قطعی موکل(فروشنده) فوت کند، دیگر آن وکالت ارزشی ندارد و باید  وراث متوفی برای انتقال و امضاء سند رسمی اقدام کنند. بنابراین شخص  نمی‌تواند با وکالت بلاعزل ادعای مالکیت کند.

باید توجه داشت که وکالتنامه ‌هایی که در  خارج از کشور تنظیم می‌شود و به تائید دفاتر ی (نمایندگان کنسولی خارج  از کشور) می‌رسد، وکالت رسمی محسوب می‌شوند و مشخصات آن ( ازجمله محل  تنظیم) باید در قرارداد فروش ذکر شود. باید در نظر داشت که افراد می‎توانند  خرید املاک مورد نظر خود را به شخص دیگری از طریق وکالت خرید ملک واگذار و  اختیارات وکیل را به ‌صورت کلی و جزئی مشخص کنند.

املاک

نکاتی در خصوص وکالتنامه ملکی

احتمال اینکه با امضاء یک وکالتنامه رسمی  بلاعزل، افراد ناخواسته تمام دارایی و اموال خود را از دست بدهند، وجود  دارد. بنابراین موکل (صاحب ملک) باید همه نکاتی و اصول قانونی را رعایت کند  تا به مشکل بر نخورد. این موارد حائز اهمیت عباتند از :

  1. وکالت بلاعزل در امور جزئی و مشخص داده شود نه کلی.
  2. در وکالت بلاعزل، مورد وکالت توسط طرف های قرارداد به طور دقیق مطالعه شود و ملک یا املاک مورد نظر با مشخصات کامل ذکر شود.

موارد مهم که خریدار باید بداند

نکاتی که خریداران املاک وکالتی باید به آن توجه داشته باشند در زیر شرح داده شده است.

  1. از صحت و قانونی بودن وکالت بلاعزل فروشنده از طریق اسناد رسمی معتبر اطمینان کسب کنند.
  2. در نزدیکترین فرصت نسبت به انتقال رسمی سند اقدام کنند.
  3. در صورتی‌که به دلیل مشکلاتی نظیر بیماری یا سفر انتقال رسمی سند مقدور نیست، حتماً قبل از تنظیم وکالت بلاعزل فروش، مبایعه‌نامه را تنظیم کرده و در فرصت مناسب توسط وکالت فروش بلاعزل بدون حضور موکل، سند رسمی را انتقال دهند.
  4. از مراکز مربوطه از میزان بدهی‌ها و  وضعیت تسویه‌ حساب ملک اطلاع و اطمینان حاصل و سپس هرگونه وجهی را پرداخت  کنند. بنابراین خریدار قبل از پرداخت کامل وجه ملک خریداری ‌شده باید از  میزان بدهی‌های مالیاتی و بانکی یا تخلفات احتمالی آن مطلع باشد.

همچنین بخوانید:

وکالت بلاعزل برای خرید و فروش ملک 

استعلام وکالتنامه های خارج از کشور در ایران 

10 نکته مهم در تنظیم وکالتنامه خارج از کشور 

چرا نباید وکالتی معامله کنیم؟ 

نکات حقوقی خرید و فروش ملک مشاع 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها